Paddenstoelentartaar met Truffelolie en Parmezaan
Paddenstoelentartaar met Truffelolie en Parmezaan
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 300 g gemengde paddenstoelen (zoals kastanjechampignons, oesterzwammen, of shiitake)
- 2 eetlepels truffelolie
- 1 eetlepel olijfolie (extra vergine)
- 1 sjalot (fijngesnipperd)
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
- 1 theelepel citroensap
- Zout en versgemalen zwarte peper (naar smaak)
- 50 g Parmezaanse kaas (in dunne schilfers geschaafd)
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook of peterselie
- Microgroenten (voor garnering, optioneel)
Bereidingswijze
1. De paddenstoelen voorbereiden:
- Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of een keukenpapiertje. Spoel ze niet af om vocht te vermijden.
- Snijd de paddenstoelen zeer fijn met een scherp mes of hak ze kort in een keukenmachine tot een grove, tartaarachtige structuur.
2. De paddenstoelentartaar maken:
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook 2-3 minuten tot ze zacht zijn, maar niet bruin.
- Voeg de fijngehakte paddenstoelen toe en bak ze 4-5 minuten tot ze zacht zijn en het vocht verdampt is.
- Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg de truffelolie, een beetje citroensap, zout en versgemalen peper toe. Meng alles goed door elkaar.
3. Het gerecht opmaken:
- Verdeel de paddenstoelentartaar gelijkmatig over 4 borden. Gebruik eventueel een kookring voor een strakke presentatie.
- Garneer de tartaar met dun geschaafde Parmezaanse kaas, fijngehakte bieslook of peterselie, en enkele druppels truffelolie.
- Voeg een paar microgroenten toe voor een elegante afwerking.
4. Serveren:
- Serveer direct als elegant voorgerecht met knapperig brood of grissini.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email