Paella
Paella
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Paellarijst (400 gram, bij voorkeur Bomba rijst)
- Kippenbouten (300 gram)
- Chorizo (150 gram, in plakjes)
- Garnalen (200 gram, ongepeld)
- Mosselen (200 gram, schoongemaakt)
- Groene paprika (1, in blokjes)
- Tomaten (2, geraspt)
- Knoflook (3 teentjes, fijngehakt)
- Saffraan (een snufje, geweekt in warm water)
- Groentebouillon (1 liter)
- Olijfolie (3 eetlepels)
- Zout en peper (naar smaak)
- Citroenpartjes (voor serveren)
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote paellapan. Bak de kippenbouten goudbruin en voeg de chorizo toe.
- Voeg de knoflook, geraspte tomaten, en groene paprika toe en bak 5 minuten.
- Voeg de rijst toe en roer goed. Voeg de saffraan en bouillon toe en breng aan de kook.
- Laat de rijst op een laag vuur zachtjes koken. Voeg de garnalen en mosselen toe en laat alles koken tot de mosselen opengaan.
- Serveer de paella met citroenpartjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email