Palingsoep met room
Palingsoep met room
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 g gerookte palingfilet, in stukjes gesneden
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 prei, alleen het witte deel, in ringen gesneden
- 1 wortel, in kleine blokjes
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes
- 750 ml visbouillon
- 150 ml slagroom
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel witte wijnazijn (optioneel)
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Verse dille, fijngehakt
- Crème fraîche (optioneel)
- Knapperig brood, om erbij te serveren
Bereidingswijze:
1. Groenten voorbereiden
- Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, prei en wortel toe en bak deze tot ze zacht maar niet bruin zijn.
2. Aardappelen en bouillon toevoegen
- Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed door.
- Strooi de bloem over de groenten en roer dit goed door om een lichte binding te creëren.
- Giet de visbouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken totdat de aardappelen gaar zijn.
3. Paling en room toevoegen
- Voeg de stukjes paling toe aan de soep en laat deze 5 minuten zachtjes mee verwarmen.
- Roer de slagroom door de soep en voeg eventueel de witte wijnazijn toe voor een frisse touch.
- Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met verse dille.
- Voeg eventueel een lepel crème fraîche toe voor extra romigheid.
- Serveer met knapperig brood aan de zijkant.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email