Paneer Butter Masala
Paneer Butter Masala
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de paneer:
- 250 g paneer, in blokjes
- 2 el boter of olie (om te bakken)
- Voor de saus:
- 2 el boter
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el gember, geraspt
- 3 grote tomaten, gepureerd
- 2 el cashewnoten, geweekt en gepureerd
- 1 tl garam masala
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl chilipoeder (pas aan naar smaak)
- 1 tl komijnpoeder
- 100 ml room
- 1 tl suiker
- Zout naar smaak
- Voor garnering en serveren:
- Verse koriander, fijngehakt
- Naanbrood of basmatirijst
Bereidingswijze:
- Paneer bakken:
- Verhit boter of olie in een pan en bak de paneerblokjes licht goudbruin. Zet apart.
- Saus bereiden:
- Smelt de boter in dezelfde pan. Voeg ui toe en bak tot deze glazig is.
- Voeg knoflook en gember toe en bak 1-2 minuten.
- Voeg tomatenpuree toe en kook tot de olie zich begint te scheiden van de saus.
- Roer de cashewpasta, garam masala, kurkuma, chilipoeder en komijnpoeder erdoor. Kook nog eens 5 minuten.
- Afmaken:
- Voeg room, suiker en zout toe en roer goed door.
- Voeg de gebakken paneerblokjes toe aan de saus. Laat 5-7 minuten sudderen op laag vuur.
- Serveren:
- Garneer met verse koriander.
- Serveer warm met naanbrood of gestoomde basmatirijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email