Paprikasoep met Geitenkaas
Paprikasoep met Geitenkaas
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 rode paprika’s
- 2 tomaten, in stukken gesneden
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 100 g zachte geitenkaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/4 theelepel chilivlokken (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Verkruimelde geitenkaas
- Verse basilicum of peterselie
- Een scheutje olijfolie of chili-olie
Bereiding:
- Paprika’s roosteren:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de paprika’s 25-30 minuten tot de schil zwart begint te blakeren.
- Haal de paprika’s uit de oven, doe ze in een kom en dek af met plasticfolie. Laat 10 minuten stomen en verwijder daarna de schil.
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Voeg het gerookt paprikapoeder en eventueel chilivlokken toe en bak 1 minuut mee.
- Soepbasis koken:
- Voeg de geroosterde paprika’s, tomaten en groentebouillon toe aan de pan.
- Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken.
- Pureren en afwerken:
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Roer 50 g geitenkaas door de soep tot deze volledig is opgelost.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met verkruimelde geitenkaas, verse basilicum of peterselie, en een scheutje olijfolie of chili-olie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email