Parmezaansoep met spinazie
Parmezaansoep met spinazie
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 50 g boter
- 1 sjalot, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 50 g bloem
- 750 ml kippen- of groentebouillon
- 250 ml slagroom
- 150 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 g verse spinazie
- 1 theelepel nootmuskaat
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Extra geraspte Parmezaanse kaas
- Croutons of geroosterd brood
- Verse basilicum of peterselie
Bereidingswijze:
1. Basis maken
- Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de sjalot en knoflook toe en bak ze zachtjes tot ze geurig en glazig zijn.
2. Roux bereiden
- Strooi de bloem over het boter-mengsel en roer goed door.
- Bak de bloem kort mee (ongeveer 2 minuten) om de rauwe bloemsmaak te verwijderen.
3. Bouillon en slagroom toevoegen
- Voeg de bouillon beetje bij beetje toe, terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
- Voeg de slagroom toe en laat de soep zachtjes koken tot hij begint in te dikken.
4. Parmezaan en spinazie toevoegen
- Roer de geraspte Parmezaanse kaas door de soep totdat deze volledig is gesmolten.
- Voeg de spinazie toe en laat deze kort slinken in de hete soep.
- Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
5. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met extra Parmezaanse kaas, croutons en verse kruiden.
- Serveer warm met een knapperig stuk brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email