Pastinaak-Perensoep
Pastinaak-Perensoep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 3 middelgrote pastinaken (ongeveer 400 g)
- 2 rijpe peren (bijv. Conference of Doyenné)
- 1 middelgrote ui
- 1 teentje knoflook
- 750 ml groentebouillon
- 150 ml kookroom of plantaardige room
- 1 eetlepel olijfolie of boter
- 1 takje tijm of een snufje gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
- Garnering: geroosterde walnoten, een scheutje honing en verse tijm
Bereiding:
- Voorbereiden van de ingrediënten:
- Schil de pastinaken en snijd deze in blokjes.
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in stukken.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Soepbasis maken:
- Verhit de olijfolie of boter in een grote pan.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de pastinaak toe en bak 5 minuten mee.
- Bouillon toevoegen:
- Voeg de stukken peer, groentebouillon en tijm toe aan de pan.
- Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de pastinaak zacht is.
- Pureren:
- Verwijder het takje tijm (als je verse hebt gebruikt).
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Voeg de kookroom toe en roer goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde walnoten, een druppeltje honing en eventueel wat verse tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email