Pastinaak-Vijgensoep
Pastinaak-Vijgensoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de Soep:
- 4 middelgrote pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
- 5 gedroogde vijgen, in stukjes gesneden
- 1 middelgrote ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk of room
- 1 el olijfolie of boter
- 1 tl tijm (vers of gedroogd)
- Zout en peper naar smaak
Voor de Garnering:
- Dunne plakjes verse vijg of extra stukjes gedroogde vijg
- Een drizzel olijfolie of kokosroom
- Een paar blaadjes tijm
Bereidingswijze
- Fruit de Ui en Knoflook
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de Pastinaak en Vijgen Toe
- Voeg de pastinaakblokjes, stukjes vijg en tijm toe. Bak alles 2-3 minuten om de smaken vrij te laten komen.
- Maak de Soep
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
- Laat 20 minuten zachtjes koken, tot de pastinaak zacht is.
- Pureer de Soep
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
- Voeg de kokosmelk of room toe en roer goed door.
- Breng op smaak met zout en peper. Verwarm nog kort zonder te laten koken.
- Serveren
- Schenk de soep in kommen. Garneer met een dun plakje verse vijg, een drizzel olijfolie of kokosroom, en een paar blaadjes tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email