Pastinaak-Wasabi Soep
Pastinaak-Wasabi Soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 100 ml room (of plantaardige room)
- 1 eetlepel wasabipasta (of meer naar smaak)
- 1 eetlepel olijfolie of boter
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Geroosterde sesamzaadjes
- Verse bieslook of koriander
- Een druppel wasabi-olie (optioneel)
Bereiding:
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 3-4 minuten, tot ze zacht en geurig zijn.
- Pastinaak koken:
- Voeg de pastinaakblokjes toe en bak ze 5 minuten mee, zodat ze licht kleuren.
- Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
- Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, totdat de pastinaak volledig zacht is.
- Soep pureren en op smaak brengen:
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
- Roer de room en wasabipasta door de soep.
- Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg indien gewenst meer wasabi toe voor extra pit.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde sesamzaadjes, verse bieslook of koriander, en eventueel een druppel wasabi-olie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email