Pastinaakchips Met Truffelmayonaise
Pastinaakchips Met Truffelmayonaise
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de pastinaakchips:
- 2 grote pastinaken
- 2 el olijfolie
- Snufje zeezout
- Voor de truffelmayonaise:
- 4 el mayonaise
- 1 tl truffelolie (of naar smaak)
- 1/2 tl citroensap
- Snufje zout
- Voor garnering:
- Verse kruiden (zoals peterselie of bieslook), fijngehakt
Bereidingswijze:
- Pastinaakchips maken:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de pastinaken en snijd ze met een mandoline of dunschiller in dunne plakjes.
- Meng de pastinaakplakjes met olijfolie en leg ze in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrooi met een snufje zeezout.
- Bak 15-20 minuten in de oven tot de chips goudbruin en knapperig zijn. Houd ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden. Laat afkoelen op de bakplaat.
- Truffelmayonaise maken:
- Meng in een kleine kom de mayonaise, truffelolie, citroensap en een snufje zout. Proef en voeg eventueel meer truffelolie toe als je een intensere smaak wilt.
- Serveren:
- Leg de pastinaakchips op een serveerschaal.
- Serveer de truffelmayonaise in een apart schaaltje.
- Garneer met fijngehakte verse kruiden.
- Afwerking:
- Optioneel: voeg een extra snufje zeezout toe voor meer smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email