Pastinaakpuree met Gekarameliseerde Sjalotten
Pastinaakpuree met Gekarameliseerde Sjalotten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de pastinaakpuree:
- 500 g pastinaken, geschild en in stukken gesneden
- 100 ml melk
- 50 g boter
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Optioneel: een snufje nootmuskaat
Voor de gekarameliseerde sjalotten:
- 4-6 sjalotten, gepeld en in kwarten gesneden
- 1 el boter
- 1 el olijfolie
- 1 el honing of bruine suiker
- 1 el balsamicoazijn
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Pastinaak koken en pureren:
- Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de pastinaken 15-20 minuten, tot ze zacht zijn.
- Giet de pastinaken af en pureer ze met een staafmixer of stamper.
- Voeg de melk en boter toe en mix tot een gladde puree. Breng op smaak met zout, peper en optioneel een snufje nootmuskaat.
- Sjalotten karamelliseren:
- Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de sjalotten toe en bak ze 5-7 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Voeg de honing of bruine suiker toe en bak nog 2 minuten.
- Blus af met balsamicoazijn en laat nog 2-3 minuten sudderen tot de sjalotten glanzend en gekarameliseerd zijn.
- Samenstellen van het gerecht:
- Schep de pastinaakpuree op borden of een serveerschaal.
- Leg de gekarameliseerde sjalotten bovenop de puree.
- Garneer eventueel met een beetje verse tijm of peterselie.
- Serveren:
- Serveer direct als voorgerecht of bijgerecht. Combineer met een glas rode wijn voor een perfecte herfstige combinatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email