Pastinaaksoep met Honing en Tijm
Pastinaaksoep met Honing en Tijm
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 2 el honing
- 2 takjes verse tijm
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 100 ml room (optioneel)
- Verse tijm en honing voor garnering
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de pastinaakblokjes toe en bak ze enkele minuten mee.
- Schenk de groentebouillon in de pan en voeg de takjes tijm toe. Breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken totdat de pastinaken zacht zijn.
- Verwijder de takjes tijm en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Roer de honing door de soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel de room toe voor extra romigheid.
- Serveer de soep in kommen en garneer met een druppel honing en een takje verse tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email