Patrijspaté met Cranberrychutney
Patrijspaté met Cranberrychutney
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de patrijspaté:
- 300 g patrijsvlees (of een mix van patrijs en kippenlever)
- 100 g spekblokjes
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 el boter
- 1 el cognac of brandy
- 1 el verse tijm, fijngehakt
- 1 ei
- 50 ml slagroom
- Zout en peper naar smaak
- Voor de cranberrychutney:
- 200 g verse of diepvriescranberry’s
- 50 g suiker
- 50 ml sinaasappelsap
- 1 tl balsamicoazijn
- 1 snufje kaneel
- 1 snufje nootmuskaat
- Overig:
- 4 sneetjes briochebrood, licht geroosterd
- Verse kruiden zoals tijm of peterselie voor garnering
Bereidingswijze:
- Patrijspaté maken:
- Verhit boter in een koekenpan en bak de spekblokjes met sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg het patrijsvlees toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg cognac en tijm toe en bak nog 2 minuten.
- Laat het mengsel iets afkoelen en pureer het in een keukenmachine tot een gladde massa.
- Voeg het ei, de slagroom, zout en peper toe en mix kort door.
- Schep het mengsel in een ingevette terrinevorm of ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
- Bak 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot de pate stevig is. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
- Cranberrychutney maken:
- Doe de cranberry’s, suiker, sinaasappelsap, balsamicoazijn, kaneel en nootmuskaat in een pan.
- Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de cranberry’s openbarsten en het mengsel indikt (ongeveer 10-15 minuten).
- Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
- Serveren:
- Snijd de patrijspaté in plakken en leg op borden.
- Voeg een lepel cranberrychutney toe.
- Serveer met licht geroosterd briochebrood en garneer met verse kruiden.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email