Patrijssalade Met Gebakken Appels En Hazelnoten
Patrijssalade Met Gebakken Appels En Hazelnoten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de salade:
- 200 g patrijsfilet, in dunne plakjes
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 100 g gemengde sla (bijv. rucola, veldsla en babyspinazie)
- 1 appel (bijv. Granny Smith), in dunne plakjes
- 1 el boter
- 1 el honing
- 50 g hazelnoten, geroosterd en grofgehakt
- Voor de dressing:
- 3 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl Dijonmosterd
- 1 tl honing
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Patrijs bereiden:
- Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bestrooi de patrijsfilets met zout en peper en bak 2-3 minuten per kant tot goudbruin en gaar.
- Haal uit de pan, laat even rusten en snijd in dunne plakjes.
- Gebakken appels maken:
- Smelt boter in dezelfde pan en voeg de appelplakjes toe.
- Bak 2-3 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
- Voeg honing toe en laat de appels karamelliseren. Haal van het vuur.
- Dressing maken:
- Meng olijfolie, witte wijnazijn, Dijonmosterd, honing, zout en peper in een kom. Klop goed door tot een gladde dressing.
- Salade samenstellen:
- Verdeel de gemengde sla over 4 borden.
- Leg de plakjes patrijsfilet en de gebakken appels bovenop de sla.
- Bestrooi met geroosterde hazelnoten en besprenkel met de dressing.
- Serveren:
- Garneer met verse kruiden zoals peterselie of bieslook en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email