Pecan Pie met Karamelsaus

Pecan Pie met Karamelsaus

Pecan Pie met Karamelsaus

Ingrediënten voor 1 taart:

Ingrediënten voor de pecan pie:

  • 250 g bloem
  • 125 g koude boter, in blokjes gesneden
  • 60 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 snufje zout

Vulling:

  • 200 g pecannoten
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 100 g boter, gesmolten
  • 3 eieren
  • 150 ml ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 snufje zout

Karamelsaus:

  • 200 g kristalsuiker
  • 100 g boter
  • 120 ml slagroom
  • 1/2 tl zeezout (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Deeg bereiden:
    • Meng de bloem, poedersuiker en zout in een kom.
    • Voeg de koude boter toe en wrijf deze met je vingers door de bloem tot het mengsel op grof zand lijkt.
    • Voeg het ei toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.
    • Vorm een bal, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
  2. Vulling voorbereiden:
    • Verwarm de oven voor op 180°C.
    • Rooster de pecannoten 5 minuten in de oven en laat afkoelen.
    • Klop de bruine basterdsuiker, gesmolten boter, eieren, ahornsiroop, vanille-extract en zout tot een glad mengsel.
  3. Taart bakken:
    • Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm (Ø 23 cm) ermee.
    • Schenk de vulling in de taartbodem en verdeel de pecannoten over de bovenkant.
    • Bak 40-45 minuten tot de vulling stevig is.
    • Laat volledig afkoelen voor het serveren.
  4. Karamelsaus maken:
    • Smelt de suiker in een pan op middelhoog vuur tot een goudbruine kleur zonder te roeren.
    • Voeg de boter toe en roer tot deze is gesmolten.
    • Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de saus glad is.
    • Voeg eventueel zeezout toe.
  5. Serveren:
    • Snijd de pecan pie in stukken en besprenkel met de warme karamelsaus.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email