Pecan Pie met Karamelsaus
Pecan Pie met Karamelsaus
Ingrediënten voor 1 taart:
Ingrediënten voor de pecan pie:
- 250 g bloem
- 125 g koude boter, in blokjes gesneden
- 60 g poedersuiker
- 1 ei
- 1 snufje zout
Vulling:
- 200 g pecannoten
- 150 g bruine basterdsuiker
- 100 g boter, gesmolten
- 3 eieren
- 150 ml ahornsiroop
- 1 tl vanille-extract
- 1 snufje zout
Karamelsaus:
- 200 g kristalsuiker
- 100 g boter
- 120 ml slagroom
- 1/2 tl zeezout (optioneel)
Bereidingswijze:
- Deeg bereiden:
- Meng de bloem, poedersuiker en zout in een kom.
- Voeg de koude boter toe en wrijf deze met je vingers door de bloem tot het mengsel op grof zand lijkt.
- Voeg het ei toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.
- Vorm een bal, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
- Vulling voorbereiden:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rooster de pecannoten 5 minuten in de oven en laat afkoelen.
- Klop de bruine basterdsuiker, gesmolten boter, eieren, ahornsiroop, vanille-extract en zout tot een glad mengsel.
- Taart bakken:
- Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm (Ø 23 cm) ermee.
- Schenk de vulling in de taartbodem en verdeel de pecannoten over de bovenkant.
- Bak 40-45 minuten tot de vulling stevig is.
- Laat volledig afkoelen voor het serveren.
- Karamelsaus maken:
- Smelt de suiker in een pan op middelhoog vuur tot een goudbruine kleur zonder te roeren.
- Voeg de boter toe en roer tot deze is gesmolten.
- Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de saus glad is.
- Voeg eventueel zeezout toe.
- Serveren:
- Snijd de pecan pie in stukken en besprenkel met de warme karamelsaus.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email