Penicillin
Penicillin
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 50 ml blended Scotch whisky
- 15 ml Islay single malt whisky (voor een rokerige float)
- 20 ml vers citroensap
- 15 ml gembersiroop
- 10 ml honingwater (1:1 honing en warm water gemengd)
- IJsblokjes
- 1 schijfje verse gember en een citroenschil (ter garnering)
Bereiding
- Mixen en shaken:
- Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
- Voeg de blended Scotch whisky, vers citroensap, gembersiroop en honingwater toe.
- Shake krachtig gedurende 10-15 seconden tot de cocktail goed gekoeld is.
- Uitschenken:
- Zeef de cocktail in een kort glas (tumbler) gevuld met een groot ijsblok of enkele kleine ijsblokjes.
- Whisky float:
- Giet voorzichtig de Islay single malt whisky over de achterkant van een lepel, zodat deze als een float bovenop de cocktail blijft drijven.
- Garneren:
- Garneer met een schijfje verse gember en een twist van citroenschil op de rand van het glas.