Peren Belle Hélène
Peren Belle Hélène
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de gepocheerde peren:
- 4 rijpe peren (bijv. Conference of Doyenné du Comice)
- 1 liter water
- 200 g suiker
- 1 vanillestokje (of 2 theelepels vanille-extract)
- 1 citroen (sap en schil)
Voor de chocoladesaus:
- 150 g pure chocolade (minimaal 70%)
- 100 ml slagroom
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel boter (optioneel, voor extra glans)
Garnering:
- 4 bollen vanille-ijs
- 2 eetlepels amandelschaafsel (geroosterd)
- Poedersuiker (optioneel)
Bereidingswijze:
1. De peren pocheren:
- Schil de peren, maar laat het steeltje eraan voor een mooie presentatie. Snijd de onderkant licht bij, zodat ze rechtop kunnen staan.
- Breng in een grote pan het water aan de kook samen met de suiker, vanillestokje (doorgesneden en zaadjes eruit geschraapt) en citroensap + citroenschil.
- Plaats de peren in de pan en pocheer ze 15-20 minuten op laag vuur. Ze moeten zacht worden, maar nog wel stevig blijven.
- Haal de peren voorzichtig uit het vocht en laat ze uitlekken.
2. De chocoladesaus maken:
- Hak de pure chocolade in kleine stukjes.
- Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot het net tegen de kook aan komt. Voeg de suiker toe en roer goed.
- Giet de hete room over de chocolade en laat 2-3 minuten staan. Roer daarna goed door tot een gladde saus.
- Voeg eventueel een theelepel boter toe voor extra glans.
3. De garnering voorbereiden:
- Rooster de amandelschaafsel kort in een droge koekenpan op laag vuur tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
4. Serveren:
- Plaats elke gepocheerde peer op een mooi dessertbord.
- Giet de warme chocoladesaus royaal over de peer.
- Voeg een bol vanille-ijs toe naast de peer.
- Bestrooi met geroosterde amandelschaafsel en eventueel een klein beetje poedersuiker voor de afwerking.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email