Perensoufflé met Gember
Perensoufflé met Gember
Ingrediënten voor 4-6 personen:
- 2 rijpe peren (bij voorkeur Conference of Doyenné)
- 2 eetlepels kristalsuiker (voor de peren)
- 1 theelepel verse gember, fijn geraspt
- 3 eieren (gescheiden in dooiers en eiwitten)
- 75 g suiker
- 20 g bloem
- 200 ml melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel boter (voor het invetten van de ramekins)
- 2 eetlepels kristalsuiker (voor de ramekins)
- Poedersuiker (voor garnering)
Bereidingswijze
1. Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ramekins in met boter en bestrooi de binnenkant lichtjes met suiker. Zet ze op een bakplaat.
2. Perenmengsel maken
- Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes.
- Verwarm de perenblokjes met de 2 eetlepels suiker en de geraspte gember in een pan op middelhoog vuur. Kook tot de peren zacht zijn (ongeveer 5 minuten).
- Pureer de peren tot een gladde massa met een staafmixer of in een blender. Laat afkoelen.
3. Custard maken
- Klop de eidooiers en 50 g suiker tot een licht en luchtig mengsel.
- Voeg de bloem toe en meng goed.
- Verhit de melk in een pan tot deze bijna kookt. Giet de warme melk langzaam bij het eidooiermengsel terwijl je blijft kloppen.
- Giet het mengsel terug in de pan en kook op laag vuur, voortdurend roerend, tot het dikker wordt. Haal van het vuur en voeg de vanille-extract toe.
- Roer de afgekoelde perenpuree door de custard.
4. Eiwitten kloppen
- Klop de eiwitten met een snufje zout tot zachte pieken.
- Voeg geleidelijk de resterende 25 g suiker toe en klop tot stijve pieken.
5. Samenstellen
- Spatel voorzichtig een derde van de opgeklopte eiwitten door het perenmengsel om het luchtig te maken.
- Voeg de rest van de eiwitten toe en spatel voorzichtig tot alles goed gemengd is.
6. Soufflés bakken
- Verdeel het mengsel over de voorbereide ramekins, vul ze tot net onder de rand.
- Bak de soufflés 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze gerezen en goudbruin zijn.
7. Serveren
- Bestrooi de soufflés met poedersuiker en serveer direct, terwijl ze nog luchtig en warm zijn.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email