Peruaanse Tiradito
Peruaanse Tiradito
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 g witte visfilet (bijv. zeebaars, dorade of tilapia)
- 1-2 limoenen (sap)
- 1 el gele chilipeperpasta (ají amarillo) of sambal oelek
- 1/2 tl suiker
- 2 el olijfolie
- Zout naar smaak
Voor de garnering:
- 1 kleine zoete aardappel, gekookt en in dunne plakjes
- 1/2 rode ui, in dunne reepjes
- Verse korianderblaadjes
- 1 kleine rode chilipeper, in dunne ringetjes
- 1 el maïs (optioneel)
Bereidingswijze:
- Voorbereiding van de vis:
- Zorg ervoor dat de vis zeer vers is. Snijd de vis in dunne plakjes van ongeveer 5 cm lang. Leg ze netjes op een serveerschaal.
- Marinade bereiden:
- Meng het limoensap, de gele chilipeperpasta, suiker, olijfolie en een snufje zout in een kommetje. Roer goed door tot de suiker is opgelost.
- Vis marineren:
- Besprenkel de plakjes vis met de marinade. Zorg ervoor dat alle vis gelijkmatig wordt bedekt.
- Laat de tiradito 5-10 minuten staan, zodat de smaken kunnen intrekken.
- Salade en garnering:
- Leg plakjes zoete aardappel langs de rand van het bord.
- Garneer de vis met rode ui, koriander, rode chili en eventueel wat maïs.
- Serveren:
- Serveer de tiradito direct als elegant voorgerecht. Het gerecht moet fris blijven en mag niet te lang marineren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email