Perzik Cobbler
Perzik Cobbler
Ingrediënten voor 6 personen:
Voor de perzikvulling:
- 1 kg verse perziken (of 800 g perziken uit blik, uitgelekt)
- 100 g suiker (aanpassen naar smaak)
- 1 theelepel citroensap
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 eetlepel maïzena
Voor de topping:
- 150 g bloem
- 50 g suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 75 g koude boter, in blokjes gesneden
- 100 ml melk
- 1/2 theelepel vanille-extract
Voor serveren:
- Vanille-ijs of slagroom
Bereidingswijze
1. Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met boter.
2. Perzikvulling maken
- Schil de perziken (indien vers) en snijd ze in plakjes.
- Meng in een grote kom de perziken met suiker, citroensap, kaneel en maïzena. Roer goed door.
- Giet het perzikmengsel in de voorbereide ovenschaal en spreid gelijkmatig uit.
3. Topping maken
- Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
- Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel op grove kruimels lijkt.
- Roer de melk en vanille-extract erdoor tot een dik beslag ontstaat.
4. Taart samenstellen
- Lepel het beslag in klodders over de perzikvulling. Het is niet nodig om het volledig glad te strijken; de topping zal zich tijdens het bakken verspreiden.
5. Bakken
- Bak de cobbler 35-40 minuten, of tot de topping goudbruin is en de perziken bubbelen.
6. Serveren
- Laat de cobbler 10 minuten afkoelen. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email