Piroshki (Russische Gevulde Pasteitjes)
Piroshki (Russische Gevulde Pasteitjes)
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor het deeg:
- 500 g bloem
- 1 tl zout
- 2 tl suiker
- 1 zakje droge gist (7 g)
- 250 ml melk, lauwwarm
- 2 el boter, gesmolten
- 1 ei
Voor de vleesvulling:
- 300 g gehakt (rund of varkensvlees)
- 1 ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el peterselie, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Voor het bakken:
- 1 ei, losgeklopt (voor bestrijken)
- Plantaardige olie (voor frituren of invetten als je ze bakt in de oven)
Bereidingswijze:
- Het deeg maken:
- Meng de melk, suiker en gist in een kom. Laat dit 5-10 minuten staan tot het begint te schuimen.
- Voeg de bloem, zout, gesmolten boter en ei toe. Kneed tot een soepel deeg.
- Dek de kom af en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek, tot het verdubbeld is in volume.
- De vulling bereiden:
- Verhit een pan op middelhoog vuur en bak het gehakt rul.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
- Breng op smaak met zout, peper en peterselie. Laat de vulling afkoelen.
- Piroshki vormen:
- Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een cirkel.
- Schep een eetlepel vulling in het midden van elke cirkel.
- Vouw het deeg over de vulling en knijp de randen stevig dicht om een ovaalvormig pasteitje te maken.
- Piroshki bakken:
- Gefrituurd: Verhit plantaardige olie in een diepe pan en frituur de piroshki 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
- In de oven: Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de piroshki op een bakplaat, bestrijk ze met losgeklopt ei en bak 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Serveren:
- Serveer de piroshki warm of op kamertemperatuur, eventueel met een saus zoals zure room of tomatensaus.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email