Pisco Sour
Pisco Sour
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 50 ml Pisco (Peruviaanse druivenbrandewijn)
- 25 ml vers limoensap
- 15 ml suikersiroop
- 1 eiwit (voor een schuimlaag)
- 3-4 druppels Angostura bitters
- IJsblokjes
Bereiding
- Dry shake:
- Voeg Pisco, limoensap, suikersiroop en eiwit toe aan een cocktailshaker.
- Shake stevig zonder ijs gedurende 10 seconden om het eiwit op te kloppen.
- Shake met ijs:
- Voeg ijsblokjes toe aan de shaker en shake nogmaals krachtig gedurende 10-15 seconden.
- Uitschenken:
- Zeef de cocktail in een kort glas (bijvoorbeeld een tumbler) zonder ijs. Het schuim zal mooi bovenop komen.
- Garneren:
- Voeg 3-4 druppels Angostura bitters toe aan het schuim en maak optioneel een patroon door de druppels met een cocktailprikker te draaien.