Pistache Semifreddo
Pistache Semifreddo
Ingrediƫnten voor 6-8 personen:
Voor de semifreddo:
- 4 eidooiers
- 150 g fijne kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 500 ml slagroom (koud)
- 100 g pistachepasta (natuur, ongezoet)
- 50 g gehakte pistachenoten
Voor de garnering:
- 30 g gehakte pistachenoten
- Optioneel: eetbare goudvlokken of poedersuiker
Bereidingswijze:
1. Voorbereiding:
- Bekleed een cakevorm (20 cm) met plasticfolie, zodat de semifreddo er makkelijk uit te halen is.
2. Het eimengsel bereiden:
- Klop de eidooiers met de suiker en het vanille-extract au bain-marie (boven een pan met zacht kokend water).
- Blijf continu kloppen tot het mengsel lichtgeel, dik en luchtig wordt (ongeveer 5-6 minuten).
- Haal de kom van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
3. De slagroom en pistachepasta:
- Klop de slagroom in een grote kom tot zachte pieken. Zorg dat de slagroom niet te stijf is.
- Spatel voorzichtig de pistachepasta door het afgekoelde eimengsel. Meng goed, maar luchtig.
4. Samenstellen:
- Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het pistache-eimengsel tot alles goed is gemengd.
- Voeg de gehakte pistachenoten toe en roer kort door.
- Giet het mengsel in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
- Zet de semifreddo minimaal 6 uur (of een hele nacht) in de vriezer om stevig te worden.
5. Serveren:
- Haal de semifreddo uit de vorm en snijd hem in mooie plakken.
- Garneer met gehakte pistachenoten en eventueel eetbare goudvlokken of een klein beetje poedersuiker.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email