Pittige gehaktballetjessoep met kikkererwten
Pittige gehaktballetjessoep met kikkererwten
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de gehaktballetjes:
- 300 g runder- of lamsgehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (pas aan naar smaak)
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- Zout en peper, naar smaak
Voor de soep:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, in plakjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 750 ml kippen- of groentebouillon
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel)
- 1 theelepel gemalen komijn
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Verse koriander of peterselie, fijngehakt
- Een scheutje yoghurt of crème fraîche
Bereidingswijze:
1. Gehaktballetjes maken
- Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en kneed goed door.
- Vorm kleine balletjes ter grootte van een walnoot.
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
2. Soepbasis bereiden
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak tot ze zacht zijn.
- Roer het paprikapoeder, chilivlokken en komijn door de groenten en bak 1 minuut mee.
3. Soep samenstellen
- Voeg de tomatenblokjes, bouillon en kikkererwten toe aan de pan. Breng aan de kook.
- Voeg de gehaktballetjes toe en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de gehaktballetjes gaar zijn.
4. Afwerken en serveren
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander en een scheutje yoghurt of crème fraîche.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email