Pittige Goulashsoep
Pittige Goulashsoep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g rundvlees (bijv. riblappen), in blokjes gesneden
- 2 aardappelen, in blokjes
- 2 rode paprika’s, in reepjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 750 ml runderbouillon
- 1 eetlepel paprikapoeder (bij voorkeur gerookt)
- 1 theelepel chilivlokken (of naar smaak)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 laurierblad
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Garnering: verse peterselie en een lepel zure room (optioneel)
Bereiding:
- Rundvlees bereiden:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Bak de rundvleesblokjes aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Aromatische basis maken:
- Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en fruit deze tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg het paprikapoeder, komijn en chilivlokken toe en bak 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
- Soepbasis maken:
- Voeg de tomatenblokjes en runderbouillon toe.
- Doe het gebakken vlees terug in de pan samen met het laurierblad.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen, tot het vlees mals is.
- Groenten toevoegen:
- Voeg de aardappelen en paprika’s toe en laat nog 20-30 minuten koken, tot de aardappelen gaar zijn.
- Afmaken:
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Verwijder het laurierblad voor het serveren.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie.
- Voeg een lepel zure room toe voor een romige touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email