Pittige Kikkererwtensoep met Spinazie
Pittige Kikkererwtensoep met Spinazie
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel chilivlokken (of naar smaak)
- 1 blik (400 g) kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 750 ml groentebouillon
- 150 g verse spinazie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Voor de garnering:
- Een scheutje olijfolie
- Een snufje chilivlokken
- Verse koriander of peterselie
Bereidingswijze
1. De soepbasis maken:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook, gemalen komijn, paprikapoeder en chilivlokken toe. Bak nog 1 minuut zodat de specerijen hun aroma vrijgeven.
2. De kikkererwten en tomaten toevoegen:
- Voeg de uitgelekte kikkererwten en tomatenblokjes toe aan de pan en roer goed door.
- Giet de groentebouillon erbij en breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
3. Spinazie en smaakmakers:
- Voeg de verse spinazie toe en roer door de soep tot de blaadjes geslonken zijn.
- Breng de soep op smaak met citroensap, zout en peper. Proef en pas eventueel de hoeveelheid chili of kruiden aan.
4. Serveren:
- Schep de pittige kikkererwtensoep in kommen.
- Druppel er een beetje olijfolie over en garneer met verse koriander of peterselie en extra chilivlokken.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email