Pittige Linzensoep
Pittige Linzensoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 200 g rode linzen
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, in kleine blokjes
- 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 750 ml groentebouillon
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilivlokken (of meer naar smaak)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Garnering: verse koriander, een partje citroen en eventueel een scheutje yoghurt of kokosroom
Bereiding:
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 5 minuten).
- Specerijen toevoegen:
- Voeg de komijn, paprikapoeder en chilivlokken toe. Bak deze 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
- Linzensoepbasis bereiden:
- Voeg de tomatenblokjes, rode linzen en groentebouillon toe aan de pan.
- Breng aan de kook en laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, tot de linzen zacht zijn en de soep iets is ingedikt.
- Pureren (optioneel):
- Voor een gladdere soep kun je de helft van de soep pureren met een staafmixer. Laat de andere helft onbewerkt voor textuur.
- Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander.
- Voeg een partje citroen toe en, indien gewenst, een scheutje yoghurt of kokosroom voor extra romigheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email