Pittige Maïssoep met Paprika en Jalapeño
Pittige Maïssoep met Paprika en Jalapeño
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 1 jalapeño, fijngesneden (verwijder de zaadjes voor minder pit)
- 300 g maïskorrels (vers, uit blik of diepvries)
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel, voor extra pit)
- Zout en peper, naar smaak
- Sap van 1 limoen
Toppings:
- Verse koriander
- Schijfjes jalapeño
- Crème fraîche of een swirl kokosmelk
- Tortillachips (optioneel)
Bereiding:
- Basis maken:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui 3-4 minuten tot deze glazig is. Voeg de knoflook, rode paprika en jalapeño toe en bak nog 2 minuten.
- Maïs en specerijen toevoegen:
- Voeg de maïskorrels toe en roer de komijn en chilipoeder erdoor. Bak het geheel 3-4 minuten zodat de smaken zich goed mengen.
- Bouillon en koken:
- Giet de groentebouillon erbij en breng het aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
- Pureren en kokosmelk toevoegen:
- Pureer de soep deels met een staafmixer zodat het zowel romig als grof blijft (je wilt nog wat textuur van de maïs en paprika behouden).
- Roer de kokosmelk erdoor en laat de soep nog 5 minuten zachtjes sudderen.
- Op smaak brengen:
- Breng de soep op smaak met zout, peper en het sap van 1 limoen voor een frisse twist.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met een swirl kokosmelk of crème fraîche, verse koriander, en een paar schijfjes jalapeño.
- Serveer met knapperige tortillachips als extra bite.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email