Pittige Pompoensoep
Pittige Pompoensoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 middelgrote pompoen (ongeveer 1 kg), geschild en in blokjes
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 750 ml groentebouillon
- 1 rode chilipeper, fijngehakt (of meer naar smaak)
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Garnering: geroosterde pompoenpitten, verse koriander of een scheutje kokosroom
Bereiding:
- Pompoen voorbereiden:
- Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui, knoflook en chilipeper tot ze zacht en geurig zijn.
- Pompoen en specerijen toevoegen:
- Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan.
- Strooi de komijn en gerookt paprikapoeder over de pompoen en bak 5 minuten mee, zodat de smaken goed intrekken.
- Bouillon en kokosmelk toevoegen:
- Voeg de groentebouillon en de helft van de kokosmelk toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes koken, totdat de pompoen zacht is.
- Pureren:
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
- Voeg de resterende kokosmelk toe en roer goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde pompoenpitten, verse koriander en eventueel een scheutje kokosroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email