Pittige rundvleessoep met paprika en bonen
Pittige rundvleessoep met paprika en bonen
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 g runderstoofvlees, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
- 750 ml runderbouillon
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (pas aan naar smaak)
- 1 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Verse peterselie, fijngehakt
- Een scheutje crème fraîche (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Rundvlees aanbakken
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Bak het runderstoofvlees in porties bruin en haal het uit de pan. Zet apart.
2. Groenten bereiden
- Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde pan en bak tot ze glazig zijn.
- Roer de tomatenpuree, paprikapoeder, chilipoeder en komijnpoeder erdoor en bak nog 1 minuut.
3. Soepbasis maken
- Voeg de tomatenblokjes, bouillon en het aangebraden rundvlees toe. Breng aan de kook en laat 30-40 minuten zachtjes sudderen, of tot het vlees mals is.
4. Paprika’s en bonen toevoegen
- Voeg de paprika’s en kidneybonen toe aan de soep en laat nog 10 minuten koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie en eventueel een scheutje crème fraîche.
- Serveer met knapperig brood of tortilla’s voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email