Pittige Watermeloensalade
Pittige Watermeloensalade
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g watermeloen, in blokjes gesneden
- 1 rode chilipeper, fijngehakt (zonder zaadjes voor minder pittigheid)
- 1 handje verse muntblaadjes, grof gescheurd
- 1 limoen, sap en rasp
- 50 g feta, verkruimeld
- 2 el extra vierge olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Voorbereiden van de watermeloen:
- Snijd de watermeloen in blokjes van gelijke grootte en verwijder eventuele pitjes. Doe de blokjes in een grote schaal.
- Maken van de dressing:
- Meng in een kommetje het limoensap, limoenrasp, olijfolie, en een snufje zout en peper. Voeg de fijngehakte chilipeper toe en roer goed door.
- Samenstellen van de salade:
- Giet de dressing over de watermeloenblokjes en meng voorzichtig zodat alle blokjes bedekt zijn.
- Voeg de muntblaadjes toe en meng lichtjes.
- Afwerking:
- Verdeel de salade over een serveerschaal en strooi de verkruimelde feta erover.
- Garneer met een extra snufje limoenschil en een paar muntblaadjes.
- Serveren:
- Serveer direct als voorgerecht of als bijgerecht bij een zomerse maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email