Polentafrietjes Met Parmezaanse Kaas En Basilicummayonaise
Polentafrietjes Met Parmezaanse Kaas En Basilicummayonaise
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de polentafrietjes:
- 150 g polenta
- 500 ml groentebouillon
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 el olijfolie (voor invetten)
- Snufje zout en peper
- Voor de basilicummayonaise:
- 4 el mayonaise
- 1 handvol verse basilicumblaadjes
- 1 tl citroensap
- Snufje zout
- Voor garnering:
- Extra geraspte Parmezaanse kaas
- Verse basilicumblaadjes
Bereidingswijze:
- Polentafrietjes bereiden:
- Breng de groentebouillon aan de kook in een pan.
- Voeg de polenta geleidelijk toe terwijl je constant roert. Laat op laag vuur 5-7 minuten koken tot de polenta dik wordt.
- Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de polenta in een met olijfolie ingevette ovenschaal en strijk glad. Laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast (minimaal 1 uur).
- Frietjes snijden en bakken:
- Snijd de opgesteven polenta in frietvormige stukken.
- Verwarm de oven voor op 220°C of verhit olie in een frituurpan tot 180°C.
- Bak de polentafrietjes 10-15 minuten in de oven of frituur ze 3-5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Basilicummayonaise maken:
- Pureer de mayonaise, basilicumblaadjes en citroensap met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg een snufje zout toe.
- Serveren:
- Leg de polentafrietjes op een schaal.
- Bestrooi met extra geraspte Parmezaanse kaas en garneer met verse basilicumblaadjes.
- Serveer met de basilicummayonaise als dip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email