Pompoen-Amarettosoep
Pompoen-Amarettosoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 kleine pompoen (ongeveer 1 kg), geschild, ontpit en in blokjes
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml room (of plantaardige room)
- 2 eetlepels amaretto
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel olijfolie of boter
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Geroosterde pompoenpitten
- Een scheutje room
- Verse tijm of peterselie
Bereiding:
- Pompoen voorbereiden:
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Soepbasis koken:
- Voeg de pompoenblokjes, kaneel en nootmuskaat toe en roer goed door.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, totdat de pompoen zacht is.
- Pureren:
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Afwerken:
- Roer de room en de amaretto door de soep.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de soep nog even door, maar laat niet koken.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde pompoenpitten, een scheutje room en verse tijm of peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email