Pompoensoep met Geroosterde Kastanjes
Pompoensoep met Geroosterde Kastanjes
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 kg pompoen (geschild en in blokjes)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 500 ml groentebouillon
- 200 ml room
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 g geroosterde kastanjes (in stukjes gehakt)
- 1 theelepel verse tijm (plus extra ter garnering)
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: een snufje nootmuskaat
Bereiding:
- Pompoen voorbereiden:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze 5 minuten mee zodat ze licht karamelliseren.
- Soep koken:
- Giet de groentebouillon in de pan en voeg de tijm toe. Breng aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen zacht is.
- Pureren:
- Pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender. Voeg de room toe en breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat.
- Kastanjes roosteren:
- Verhit ondertussen een kleine koekenpan en bak de gehakte kastanjes kort tot ze licht krokant en goudbruin zijn.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met een handje geroosterde kastanjes, een scheutje room en enkele blaadjes verse tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email