Portugese Caldo Verde
Portugese Caldo Verde
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 liter kippen- of groentebouillon
- 200 g boerenkool of groene kool, fijn gesneden
- 150 g chorizo, in dunne plakjes
- Zout en peper naar smaak
- Extra olijfolie voor serveren
Bereidingswijze
- Ui en knoflook bakken
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn. - Aardappelen en bouillon toevoegen
Voeg de aardappelblokjes toe en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen gaar zijn. - Soep pureren
Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren. Dit vormt de basis van de Caldo Verde. - Groene kool toevoegen
Voeg de fijngesneden kool of boerenkool toe aan de soep. Laat nog 5-7 minuten zachtjes koken tot de kool zacht is. - Chorizo bakken
Bak ondertussen de plakjes chorizo in een droge pan tot ze licht krokant zijn. - Serveren
Schep de soep in kommen, garneer met de gebakken chorizo en een scheutje extra olijfolie. Serveer met vers brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email