Potted Shrimps (Garnalen in Gekruide Boter)
Potted Shrimps (Garnalen in Gekruide Boter)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Hollandse garnalen (200 gram, of andere kleine garnalen)
- Boter (100 gram, ongezouten)
- Nootmuskaat (1/4 theelepel)
- Cayennepeper (snufje)
- Citroensap (1 theelepel)
- Verse peterselie (1 eetlepel, fijngehakt)
- Zout en peper (naar smaak)
- Stokbrood of toast (voor serveren)
Bereidingswijze:
- Smelt de boter: Smelt de boter op een laag vuur in een pan, maar zorg ervoor dat deze niet bruin wordt.
- Kruiden toevoegen: Voeg de nootmuskaat, cayennepeper, en een beetje zout en peper toe aan de gesmolten boter.
- Garnalen toevoegen: Voeg de garnalen toe aan de gekruide boter en roer voorzichtig. Voeg het citroensap toe voor extra frisheid.
- Opslaan: Schep de garnalen en boter in kleine schaaltjes of glazen potjes. Druk de garnalen licht aan en giet de resterende boter eroverheen, zodat alles bedekt is.
- Koelen: Laat het afkoelen en zet het minstens 1 uur in de koelkast zodat de boter stevig wordt.
- Serveren: Serveer de potted shrimps koud of op kamertemperatuur met vers stokbrood of toast.