Prei-Aardappelsoep met Cheddar
Prei-Aardappelsoep met Cheddar
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 preien, alleen het witte en lichtgroene deel, in ringen
- 3 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 100 g geraspte cheddar
- 150 ml slagroom
- 2 eetlepels boter
- 1 theelepel tijm, gedroogd of vers
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Extra geraspte cheddar
- Ringetjes prei of verse tijmblaadjes
- Een scheutje olijfolie (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Basis maken
- Verhit de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en prei toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn (ongeveer 5 minuten). Zorg dat de prei niet bruin wordt.
- Voeg de tijm toe en roer goed door.
2. Aardappelen en bouillon toevoegen
- Voeg de aardappelblokjes en groentebouillon toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen zacht zijn.
3. Pureren
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde, romige textuur te pureren.
- Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
4. Cheddar toevoegen
- Voeg de geraspte cheddar toe en roer totdat deze volledig is gesmolten. Verwarm de soep nog even, maar laat deze niet meer koken.
5. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met extra cheddar, ringetjes prei of tijmblaadjes.
- Serveer warm met een stuk knapperig brood of crackers.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email