Profiteroles met chocoladesaus
Profiteroles met chocoladesaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de soesjes:
- 125 ml water
- 50 g boter
- 1 eetlepel suiker
- 75 g bloem
- 2 eieren
Voor de vulling:
- 200 ml slagroom
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de chocoladesaus:
- 100 g pure chocolade
- 100 ml slagroom
- 1 eetlepel honing (optioneel, voor extra glans)
Bereidingswijze:
- Soesjes maken
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verhit het water, boter en suiker in een steelpan tot de boter is gesmolten en het mengsel kookt.
- Haal de pan van het vuur en voeg in één keer de bloem toe. Roer krachtig tot een glad deeg ontstaat dat loslaat van de pan.
- Laat het deeg 5 minuten afkoelen en voeg dan één voor één de eieren toe, terwijl je blijft roeren, tot het deeg glanzend en soepel is.
- Schep het deeg in een spuitzak en spuit kleine hoopjes (ongeveer 3 cm doorsnede) op de bakplaat.
- Bak de soesjes 20-25 minuten tot ze goudbruin en luchtig zijn. Laat ze volledig afkoelen.
- Vulling bereiden
- Klop de slagroom met de suiker en het vanille-extract stijf.
- Vul een spuitzak met de slagroom en vul de afgekoelde soesjes door een klein gaatje aan de onderkant te maken.
- Chocoladesaus maken
- Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie of in de magnetron.
- Roer de slagroom en eventueel de honing door de gesmolten chocolade tot een gladde saus ontstaat.
- Serveren
- Stapel de profiteroles op een bord of schaal, en giet de warme chocoladesaus eroverheen.
- Garneer met poedersuiker, geroosterde hazelnoten of een toefje slagroom als extra decoratie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email