Prosciutto Melon Wraps
Prosciutto Melon Wraps
Ingrediƫnten voor 12 stuks:
- 12 dunne plakjes prosciutto (Parmaham of serranoham)
- 12 blokjes meloen (bijvoorbeeld cantaloupe of galia)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel balsamicoazijn (optioneel)
- 12 blaadjes verse basilicum
- 12 cocktailprikkers
Bereidingswijze
1. Meloen voorbereiden
- Snijd de meloen in blokjes van ongeveer 2 cm bij 2 cm.
- Besprenkel de meloenblokjes lichtjes met olijfolie, honing en, indien gewenst, een beetje balsamicoazijn.
2. Wraps maken
- Leg een plakje prosciutto plat neer.
- Leg een blaadje basilicum in het midden van het plakje prosciutto, gevolgd door een blokje meloen.
- Wikkel de prosciutto strak om het meloenblokje en steek een cocktailprikker door het geheel om het vast te zetten.
3. Presenteren
- Schik de wraps op een schaal en serveer direct. Garneer eventueel met een takje basilicum of een kleine druppel balsamico-glazuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email