Prosciutto met een vijgen-balsamico saus
Prosciutto met een vijgen-balsamico saus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 8 plakjes prosciutto
- 4 verse vijgen, gehalveerd
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel verse tijm, fijngehakt
- 50 g rucola
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Verse tijmblaadjes
- 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Vijgen karamelliseren
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de balsamicoazijn en honing toe. Roer goed.
- Leg de vijgen met de snijkant naar beneden in de pan en laat ze 3-5 minuten sudderen totdat ze licht gekaramelliseerd zijn. Haal de vijgen uit de pan en zet apart.
- Laat de balsamico-honingmix in de pan iets inkoken tot een stroperige saus.
2. Prosciutto bereiden
- Leg de plakjes prosciutto op een serveerschaal of individuele borden.
- Schik de gekaramelliseerde vijgen op de prosciutto.
3. Rucola toevoegen
- Meng de rucola met olijfolie, een snufje zout en peper. Verdeel de rucola rondom de prosciutto en vijgen.
4. Afwerken
- Besprenkel de vijgen en prosciutto met de ingedikte balsamico-honing saus.
- Garneer met verse tijmblaadjes en eventueel geroosterde pijnboompitten voor extra crunch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email