Quinoa-salade met avocado en granaatappel

Quinoa-salade met avocado en granaatappel

Quinoa-salade met avocado en granaatappel

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 150 g quinoa
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 2 eetlepels verse munt, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 handvol rucola (optioneel)
Voor de dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • 1/2 theelepel Dijonmosterd
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Quinoa koken
    • Spoel de quinoa goed af onder koud water.
    • Kook de quinoa in een pan met licht gezouten water volgens de instructies op de verpakking (meestal 10-15 minuten).
    • Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Dressing maken
    • Meng in een kommetje de olijfolie, citroensap, honing, Dijonmosterd, zout en peper. Klop goed door elkaar.
  3. Salade samenstellen
    • Doe de afgekoelde quinoa in een grote kom.
    • Voeg de avocado, granaatappelpitjes, komkommer, feta, munt, en peterselie toe.
    • Meng de dressing door de salade en schep voorzichtig om.
  4. Serveren
    • Verdeel de salade over borden of serveerschalen.
    • Garneer met een handvol rucola (optioneel) en extra granaatappelpitjes voor een mooie presentatie.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email