Quinoa-salade met avocado en granaatappel
Quinoa-salade met avocado en granaatappel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 150 g quinoa
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 100 g granaatappelpitjes
- 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
- 100 g feta, verkruimeld
- 2 eetlepels verse munt, fijngehakt
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 handvol rucola (optioneel)
Voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel honing
- 1/2 theelepel Dijonmosterd
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze:
- Quinoa koken
- Spoel de quinoa goed af onder koud water.
- Kook de quinoa in een pan met licht gezouten water volgens de instructies op de verpakking (meestal 10-15 minuten).
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Dressing maken
- Meng in een kommetje de olijfolie, citroensap, honing, Dijonmosterd, zout en peper. Klop goed door elkaar.
- Salade samenstellen
- Doe de afgekoelde quinoa in een grote kom.
- Voeg de avocado, granaatappelpitjes, komkommer, feta, munt, en peterselie toe.
- Meng de dressing door de salade en schep voorzichtig om.
- Serveren
- Verdeel de salade over borden of serveerschalen.
- Garneer met een handvol rucola (optioneel) en extra granaatappelpitjes voor een mooie presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email