Raapstelen-soep
Raapstelen-soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 300 g raapstelen, gewassen en grof gehakt
- 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 sjalot, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 50 ml slagroom (optioneel, voor een romige variant)
- 2 eetlepels olijfolie of boter
- Zout en peper, naar smaak
- Verse bieslook of peterselie, fijngehakt, voor garnering
Bereidingswijze:
- Groenten voorbereiden
- Verhit de olijfolie of boter in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit ze tot ze glazig zijn.
- Aardappelen koken
- Voeg de aardappelblokjes toe aan de pan en bak deze 2-3 minuten mee.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat de aardappelen 10-12 minuten zachtjes koken, tot ze gaar zijn.
- Raapstelen toevoegen
- Voeg de gehakte raapstelen toe aan de soep en laat ze 3-5 minuten meekoken, totdat ze zacht zijn.
- Pureren en afmaken
- Haal de soep van het vuur en pureer deze met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Roer de slagroom (indien gewenst) door de soep en breng op smaak met zout en peper. Warm de soep nog kort door, maar laat niet koken.
- Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met verse bieslook of peterselie.
- Serveer met knapperig brood of een toastje voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email