Radijsbladsoep
Radijsbladsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Het blad van 1 bosje radijzen (goed gewassen)
- 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 150 ml room (of plantaardige room)
- 1 eetlepel olijfolie of boter
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Schijfjes radijs
- Verse peterselie of bieslook
- Een scheutje olijfolie of room
Bereiding:
- Voorbereiden van de ingrediƫnten:
- Snijd de radijsblaadjes grof en zorg dat ze goed gewassen zijn om zand te verwijderen.
- Schil en snijd de aardappelen in kleine blokjes.
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Soepbasis koken:
- Voeg de aardappelblokjes en groentebouillon toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15-20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen zacht zijn.
- Radijsblaadjes toevoegen:
- Voeg de radijsblaadjes toe en laat ze 2-3 minuten meekoken, totdat ze geslonken zijn.
- Pureren en afwerken:
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Roer de room erdoor en verwarm de soep nog even, maar laat niet koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met schijfjes radijs, verse kruiden en een scheutje olijfolie of room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email