Radijsjes met Kruidenboter
Radijsjes met Kruidenboter
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 bosje radijsjes (ongeveer 12-15 stuks)
- 100 g roomboter, op kamertemperatuur
- 1 el fijngehakte bieslook
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 tl citroenrasp
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Optioneel: een klein snufje knoflookpoeder
Bereidingswijze:
- Radijsjes voorbereiden:
- Was de radijsjes goed en laat een stukje van het groen eraan zitten voor een mooie presentatie.
- Snijd de worteltjes aan de onderkant weg en zet de radijsjes op een serveerschaal.
- Kruidenboter maken:
- Doe de roomboter in een kom en voeg de fijngehakte bieslook, peterselie, citroenrasp, zout, en peper toe.
- Meng alles goed door met een vork tot een romige kruidenboter. Voeg een klein snufje knoflookpoeder toe als je van een extra hartige smaak houdt.
- Presenteren:
- Schep de kruidenboter in een klein schaaltje of maak er met twee lepels een mooie quenelle van.
- Serveer de radijsjes naast de kruidenboter en gebruik ze als dip.
- Serveren:
- Serveer direct als voorgerecht, bijgerecht of borrelhapje. Lekker met een glas frisse witte wijn of bruiswater met citroen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email