Ramos Gin Fizz
Ramos Gin Fizz
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 50 ml gin
- 25 ml vers citroensap
- 15 ml vers limoensap
- 10 ml suikersiroop
- 25 ml room
- 1 eiwit
- 2-3 druppels oranjebloesemwater
- Spuitwater (voor topping)
- IJsblokjes
- 1 schijfje citroen of zeste (ter garnering)
Bereiding
- Dry shake (zonder ijs):
- Voeg de gin, vers citroensap, limoensap, suikersiroop, room, eiwit en oranjebloesemwater toe aan een cocktailshaker.
- Shake krachtig gedurende 15 seconden om het eiwit op te kloppen.
- Shake met ijs:
- Voeg ijsblokjes toe aan de shaker en shake opnieuw stevig gedurende 10-15 seconden om de cocktail te koelen.
- Uitschenken:
- Zeef de cocktail in een hoog, gekoeld glas (Collins-glas) zonder ijs.
- Afvullen:
- Top de cocktail langzaam af met spuitwater, zodat er een mooie, romige schuimlaag ontstaat.
- Garneren:
- Garneer met een schijfje citroen of een elegante citroenzeste.