Raspberry Cheesecake Bars
Raspberry Cheesecake Bars
Ingrediënten voor 12-16 porties:
Voor de bodem:
- 200 g digestive koekjes of Graham crackers
- 75 g ongezouten boter, gesmolten
- 2 eetlepels suiker
Voor de cheesecakevulling:
- 500 g roomkaas (op kamertemperatuur)
- 100 g suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 120 ml zure room
Voor de frambozensaus:
- 150 g verse of diepgevroren frambozen
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel citroensap
Bereidingswijze:
1. De bodem voorbereiden:
- Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakvorm van ongeveer 20×20 cm met bakpapier.
- Verkruimel de koekjes fijn in een keukenmachine of met een deegroller.
- Meng de kruimels met de gesmolten boter en suiker tot het mengsel op nat zand lijkt.
- Druk het mengsel stevig op de bodem van de bakvorm en bak het 8-10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
2. De frambozensaus maken:
- Doe de frambozen, suiker en citroensap in een steelpannetje.
- Verwarm het mengsel op laag vuur en prak de frambozen met een vork. Laat het 5-7 minuten pruttelen tot het iets is ingedikt.
- Zeef de saus om de pitjes te verwijderen en zet apart om af te koelen.
3. De cheesecakevulling maken:
- Klop de roomkaas met een mixer tot een gladde, luchtige massa.
- Voeg de suiker toe en mix goed door.
- Klop één voor één de eieren erdoor en voeg daarna het vanille-extract en de zure room toe. Meng tot een glad beslag.
4. De bars samenstellen:
- Giet de cheesecakevulling op de afgekoelde koekjesbodem en strijk glad met een spatel.
- Lepel kleine hoeveelheden van de frambozensaus over de vulling. Gebruik een tandenstoker of mes om een mooi marmerpatroon te maken.
- Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten. De randen moeten stevig zijn, maar het midden mag nog licht wiebelen.
5. Afkoelen en serveren:
- Laat de cheesecake volledig afkoelen in de bakvorm. Zet hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast om stevig te worden.
- Snijd de cheesecake in vierkante bars en garneer eventueel met verse frambozen en poedersuiker.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email