Ratatouille
Ratatouille
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de saus:
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl Provençaalse kruiden
- Zout en peper naar smaak
- Voor de groenten:
- 2 courgettes, in dunne plakjes
- 1 aubergine, in dunne plakjes
- 3 tomaten, in dunne plakjes
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 1 gele paprika, in dunne reepjes
- 2 el olijfolie
- Voor garnering:
- Verse tijm
- Verse basilicum
Bereidingswijze:
- Saus maken:
- Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, Provençaalse kruiden, zout en peper toe. Laat 10-15 minuten sudderen tot de saus indikt.
- Giet de saus in een ronde ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de bodem.
- Groenten voorbereiden:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rangschik de groenten in overlappende lagen op de saus, afwisselend courgette, aubergine, tomaat en paprika in een spiraalvormig patroon.
- Bakken:
- Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met een snufje zout en peper.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 40 minuten.
- Verwijder de folie en bak nog eens 10-15 minuten tot de groenten zacht zijn en licht gekarameliseerd.
- Serveren:
- Garneer met verse tijm en basilicum.
- Serveer warm, eventueel met knapperig brood of rijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email