Rauwe oesters met een sjalotvinaigrette
Rauwe oesters met een sjalotvinaigrette
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de oesters:
- 12 verse oesters, geopend (vraag de visboer om hulp als nodig)
- Crushed ijs of grof zeezout, voor serveren
- 1 citroen, in partjes gesneden
Voor de sjalotvinaigrette:
- 1 kleine sjalot, zeer fijngehakt
- 4 eetlepels rode wijnazijn
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje zout
- Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
1. Sjalotvinaigrette maken
- Doe de fijngehakte sjalot in een klein kommetje.
- Voeg de rode wijnazijn, honing, olijfolie, zout en peper toe.
- Meng goed en laat de vinaigrette minimaal 10 minuten rusten, zodat de smaken zich goed vermengen.
2. Oesters openen
- Open de oesters voorzichtig met een oestermes. Zorg ervoor dat je het vlees intact laat en verwijder eventuele kleine stukjes schelp.
- Laat de oesters in hun schelp liggen en plaats ze op crushed ijs of een laag grof zeezout, zodat ze stabiel blijven liggen.
3. Serveren
- Besprenkel de oesters licht met de sjalotvinaigrette of serveer de vinaigrette ernaast in een klein kommetje.
- Garneer de schaal met partjes citroen voor een extra frisse smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email