Ravioli Gevuld met Fazant en Truffelolie
Ravioli Gevuld met Fazant en Truffelolie
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de ravioli:
- 200 g bloem (tipo 00)
- 2 eieren
- Snufje zout
- Voor de vulling:
- 150 g fazantenvlees, fijngehakt
- 50 g ricotta
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 el boter
- 1 tl truffelolie
- Zout en peper naar smaak
- Voor de saus:
- 50 g boter
- 1 el truffelolie
- 2 el Parmezaanse kaas, geraspt
- Voor serveren:
- Extra Parmezaanse kaas, geschaafd
- Verse microgroenten of peterselie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Raviolideeg maken:
- Meng de bloem en een snufje zout in een kom.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren toe.
- Kneed tot een soepel deeg, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten.
- Vulling bereiden:
- Verhit boter in een pan en fruit de sjalot tot glazig.
- Voeg het fazantenvlees toe en bak tot het gaar is. Laat afkoelen.
- Meng het gebakken fazantenvlees met ricotta, truffelolie, zout en peper tot een gladde vulling.
- Ravioli maken:
- Rol het deeg dun uit met een pastamachine of deegroller.
- Leg kleine hoopjes vulling op het deeg, dek af met een tweede laag deeg en druk de randen goed aan.
- Snijd de ravioli uit met een raviolivorm of een scherp mes.
- Ravioli koken:
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
- Kook de ravioli 3-4 minuten tot ze gaar zijn en naar boven drijven.
- Saus bereiden:
- Smelt boter in een pan op laag vuur en voeg truffelolie toe.
- Voeg de gekookte ravioli toe en schep voorzichtig om, zodat ze bedekt zijn met de saus.
- Serveren:
- Leg de ravioli op borden.
- Garneer met geschaafde Parmezaanse kaas, microgroenten en een scheutje extra truffelolie.
- Serveer direct en geniet van dit elegante gerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email