Ravioli van Pastinaak en Ricotta met Hazelnootboter
Ravioli van Pastinaak en Ricotta met Hazelnootboter
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de vulling:
- 300 g pastinaken (geschild en in stukjes)
- 150 g ricotta
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas (geraspt)
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel nootmuskaat
Voor de pasta:
- 200 g bloem (tipo ’00’)
- 2 eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje zout
Voor de hazelnootboter:
- 50 g ongezouten boter
- 50 g hazelnoten (grof gehakt)
- Enkele blaadjes salie
- Extra Parmezaanse kaas (voor garnering)
Bereiding:
1. De pasta maken:
- Maak een bergje van de bloem op een schoon werkvlak. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren en olijfolie toe.
- Kneed het deeg goed door tot het elastisch en glad is. Wikkel het in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Vulling bereiden:
- Kook de pastinaakstukjes in gezouten water tot ze zacht zijn (ongeveer 10-12 minuten). Giet af en pureer tot een gladde puree.
- Meng de puree met de ricotta, Parmezaanse kaas, nootmuskaat, zout en peper. Zet opzij.
3. Ravioli samenstellen:
- Rol het pastadeeg dun uit (met de hand of een pastamachine) tot lange, dunne vellen.
- Plaats kleine hoopjes van de pastinaak-ricottavulling op het deeg, met voldoende ruimte ertussen. Leg een tweede deegvel erover en druk voorzichtig aan rond de vulling om lucht te verwijderen.
- Snijd de ravioli in vierkantjes met een raviolisnijder of mes. Zorg dat de randen goed dicht zijn.
4. Hazelnootboter maken:
- Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de gehakte hazelnoten en salieblaadjes toe en laat de boter lichtbruin worden (niet verbranden).
5. Koken en serveren:
- Kook de ravioli 2-3 minuten in ruim gezouten water. Ze zijn gaar wanneer ze boven komen drijven.
- Schep de ravioli uit het water en leg ze direct in de hazelnootboter om te bedekken.
- Serveer de ravioli op warme borden. Garneer met extra Parmezaanse kaas, geroosterde hazelnoten en knapperige salieblaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email